26. feb, 2021

Planer för 2021

Ja snart är vi redan framme i mars månad. Vi är fortfarande i en pandemi så lugnt är det på flera plan. Som vanligt händer inte så mycket på stuteriet denna tid. Vintern kom sent men med besked. Vi har haft en period med mycket snö och rejält kallt.  Denna vecka har det iställlet varit vårvärme och det är inte så  mycket snö kvar här hemma.

Innan jul sålde vi 2-åriga Björkens Ingo till Stall Lundstorp för utbidning inom körning. Strax efter jul flyttade Björkens Kajsa född 2020 till sitt nya hem i Långasjö. Vi önskar nya ägarna lycka till med fina Kajsa. Jag valde att sälja henne då jag har en helsyster kvar. 

Jag hålller på att träna en unghingst som jag anmält till vårens AV. Han är 3 år och en hingst av det mindre slaget. Personligen tycker jag det är viktigt att träna så man förhoppningsvis kan visa fram det bästa av individen. Att komma med en välförberedd ponny är dessutom trevligt både för domare ev publik och för en själv. Förstås kan alla ungdomar busa till det vid en visning. Sist men inte minst är det roligt att träna unghästar. Det har blivit många promenader och uppställningar på vägarna runt omkring.

Det kommer framöver även bli lite promenader med  de andra unghästarna. Tanken är att kunna åka med fler av dem om det nu går. Förra året visdaes bara två 3-åringar och det var Björkens Hedivig & Björkens Hilux. Hedvig erhöll diplom med 41p och gick 1:a i ringen med 3-årsston. Hon visades även på en utställning och fick där 42 p. Hilux visdes fram på Avelsvärderingen och erhöll G.

Av förra årets föl har vi då tre st kvar. Jag tycker de ser trevliga ut och de är alla i olika kulör. En svart en rödskimmel och en fux. I år väntas tre st föl. De ston som är betäckta är:  Aniara x Snobbe, Gisela x Da Capo, Saga x Sunforest Applejack.