31. aug, 2022

Är sommaren slut

Idag är det 31 augsuti och det känns som att sommaren nu gått mot sitt slut. I helgen kom det så äntligen en hel del regn. Vi var nog inte ensamma om att glädjas åt detta.

Sista gäststoet åkte hem för dryga två veckor sedan och vi vill tacka alla som valt våra hingstar till era ston 2022. Själva har vi låtit 4 st ston gå med våra hingstar och ett sto har varit iväg hos annan hingsthållare för betäckning. Jasper har inte betäckt något sto så han har fått gå med de andra unggrabbarna.

Som det ser ut nu så har vi flera ponnyer till salu. 1 avelsvärderad och godkänd hingst, 1 avelssto, 1 3-årigt sto samt 2 st hingstföl. Söker du en ponny så tveka inte att höra av dig. 

Till helgen väntas avelsvärdering för shetlandshingstar. Här finns en som ska visas på generalmönstring.Desstutom ska en uppfödning (ej i stuteriets ägo) också visas på generalmönstring. Att visa fram hingst kräver förberedelser. Är det en yngre hingst behövs dessutom en viss träning. Att förbereda är inget man börjar med typ veckan innan. Titta på din hingst i god tid. 

Dela den här sidan