23. jan, 2022

Nytt År

Nytt år med nya mål. Sedan en dryg vecka tillbaka kan jag vara med och sköta hästarna. Jag har varit "hästledig" ca en månad pg a av en operation på näsan. Detta år börjar med en stor smittspridning av Covidvarianten, Omikron. Ska det aldrig ta slut? Vi har iallafall både jag och Åke fått tre doser vaccin och som vårdanställd tycker jag det är en självklarhet att vaccinera sig.

Under vinterhalvåret är det inte så mycket aktiviteter på stuteriet. I år har det varit väldigt stillsamt. Men alldeles snart börjar lite träning igen för de som ska matchas för kommande aktiviteter. Planering pågar för vilka som ska visas och vilka som ska betäckas. 

 

Här kommer också en kort summering av 2021 händelser.

På våren godkändes 3-åriga, Björkens Index (Bruno) lite kul med en brun standard då det inte finns så många i bruna och de flesta är äldre. Lite Drive In utställningar varvades med premiering och vanliga utställningar. Två 3-årsston visades på premiering båda e. Almnäs Da Capo. Båda tilldelades diplom med 42 resp 41 poäng och de båda gick vid var sitt tillfälle 1:a bland 3-årsstona på premieringen. Dett var Da Capos första fölomgång och dessutom fick han in en godkänd son i avel också, Kilskogens Milan äg. Hanna Dahlström. Da Capo visades 2 ggr och blev vid dessa båda tillfällen BIS med 43 poäng. Björkens Kaprice född 2020 visades i Huseby och fick då guld och gick 1.a i ringen. 3 årsstona visades utöver premeringen på några utställningar och erhöll då 40 och 41 p. Almnäs Ell-Ell visades vid ett tillfälle. Hon tilldelades 42 p och erhöll även titeln Champion sto. Sedan var det dag att visa Björkens Hilux på avelsvärdering igen nu som 4-åring. Fin kritik fick han och bland tre 4-årshingstar gick han 1:a bland i ringen. 

Två stycken fina fölungar föddes också. Ett hingstföl, Laredo och så lilla stofölet, Lizzy. 

Dela den här sidan